søndag 22. juni 2014

Respons, så gøy :)

Så kjekt med svar fra lesere!:)

Siden jeg opprettet denne bloggen etter at byggesøknaden ble sendt, har allerede mye skjedd. Her kommer en oppsummering:

Det er vinterferie 2014 og vi blir med et vennepar på hytta deres. Vi koser oss, går på ski, spiser god mat, fyrer i peisen - nyter hyttelivet :) Neste dag er det visning i nabohytta, og vi tuller og spøker om at vi skal på visning. Men så drar vi på visning.... Hytta er så flott. Det lukter nytt, er så utrolig koselig. Jeg møter samboeren min i døra på badet, han ser på meg og sier: "Trenger vi større hus da Guro, om vi kan få noe som dette?"

Heldigvis var vi enige i svaret;) En gnist ble tent...

Etter litt research (okey mye... informasjonfreak!), finner vi ut at vi vil dra å se i "nabodalen" til der vi var på besøk (der er et stort fjellvann i tillegg til skianlegg, noe som passer oss fint, spesielt mtp sommerbruk av hytta). Vi avtaler med en hytteselger om å få en omvisning på ledige tomter en lørdag i mars. Etter å ha sett et par tomter, viste han oss den vi nå har kjøpt, en tomt han ikke hadde på finn en gang, og her sa det "klikk" med en gang, vi falt pladask for området.

Selger av tomten er også leverandør/bygger av hyttene, og prosessen med å få tilpasset en hytte kom raskt igang. Vi visste nokså greit hva vi ville ha, men vi fant også raskt ut at dette var et dyrt område, og at det "køster" å kjøpe alt nytt og nøkkelferdig. Noen kompromi måtte inngås, der i blandt størrelse på hytta. Men hey - er ikke hyttepalass tiden over da?;) Alt skal jo vedlikeholdes, ryddes og vaskes også, for oss var det viktig å få et fristed, så at hytta ikke ble av de største synes vi vel egentlig er bare greit. Innholdmessig har vi fått "trykt" inn det vi ønsket oss, det har bare resultert i små rom, men jeg håper det skal bli en funksjonell hytte uansett! :)

Vi har gått en del runder med forandringer og nye tegninger, pirk og småendringer, og de siste to dagene før byggesøknaden ble levert inn har jeg ikke tall på antall mailer med arkitekten ;) Men sånn skal det være! Det er jo det viktigste arbeidet!

Nå fremover er det en del ting vi skal ta stilling til som kjøkken (skal noe oppgraderes), elektrisk, belysning,farger, gulv...

...samt det kjekkeste av alt: Innkjøp av møbler, ting og tang! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar