mandag 20. oktober 2014

Onsdag 8/10 - overtagelsesdagen er her :)

Høstferien er her, og vi har tatt fri torsdag og fredag fra jobb/bhg for en langhelg på hytta. Vi pakket i bilen, men ble litt forsinket pga besøk hjemme, og var ikke på hytta før ca 20. Da hadde jentene sovnet i bilen, og det var kanskje likså greit... På hytta var det nemlig til vår store skuffelse ikke klargjort til overtagelse, selv om det var avtalt. Det var fremdeles papp på gulvene, og støv og sagmask overalt. Det var heller ikke noe annet lys enn tre spotter ved kjøkkenbenken. Det var også noe galt med peisen, så vi turde ikke fyre. Heldigvis hadde vi kjøpt et par vifteovner, og vi pakket ut noen lamper fra Ikea-forsendelsen som redda første kvelden. Så ryddet vi ut av største soverommet, kostet, og fikk lagt ut to madrasser der. Jentene ble båret inn, og vi ringte til selger. Han beklaget, sa at det var en glipp, at det var fordi elektriker ikke var blitt ferdig (unnskyldninger greit, men de kunne jo gitt oss beskjed da....), og at han skulle komme opp i morgen. Tross i dette holdt vi humøret oppe, la oss og sov godt :)

Torsdag kom selger opp på formiddag, og vi avtalte at han skulle sende opp folk med en gang som kunne ta byggvask, og i mellomtiden dro vi til Sykkylven for noen ærend, samt møte Håkon sin familie til middag. Da vi returnerte til Fjellsetra ca 15.30 var de fremdeles ikke ferdige, så vi måtte gå en tur. Jentene hadde da sovna i bilen (som vanlig på bilturer over 5 minutter ;)), og min gravide kropp var også veldig trøtt, så vi tre jentene la oss å sove i bilen menst Håkon, mamman til Håkon, søsteren og onkelbarn gikk en tur.

SÅ, litt før 17 var det ENDELIG klart. Å komme inn i hytta nå var noe HELT annet og ganske magisk. Vi så gulvene ordentlig for første gang, og det var støvsugd og ryddet. Det var så fint så fint. Så ble det tid til en kaffi før besøket dro hjem. Om kvelden kosa vi oss, begyndte med å organisere og få plass møbler (det skal sikkert ta litt tid å få alt på plass ja....).

Fredag i 12 tiden kom 2 stk fra selgeren og det var tid for formell overtagelse. Det gikk fint, noen punkt ble nevnt (vi har jo fått testa diverse et par dager, egentlig greit!), og det skal de fikse. Ovnen deriblandt, noe sitter fast og er feil, men vi kan bruke den frem til de kommer for å se på det.
Og så var det gjort. Hytta er vår HELT PÅ ORDENTLIG :)

Resten av helgen gikk med til utetid, leketid, møbelskruing, vedlaging og kos. Lørdag kom min familie, mamma, pappa, bror og søster på besøk - kjekk dag! Håkon står for det meste av skruing og jobbing da min form er nokså dårlig... Håper det snart gir seg, det bruker jo det rundt 3 mnd :) Jentenen gleder seg forresten veldig til å bli storesøstre :)

Så da tenker jeg egentlig at det ble siste innlegget i denne bloggen som etterhvert har blitt min egen "hytte-under-vegs-dagbok". Utrolig kjekt i ettertid å kunne se på fremgangen. Planen var at jeg skulle printe ut og overraske Håkon med denne, da han flere ganger har sagt at vi burde dokumentere prosessen! Nå klarte han selvsagt å åpne denne siden menst den lå oppe på Ipaden en dag, men han har ikke lest noe enda, så nå sender jeg den i trykken, og legger den sammen med hytteboka på hytta, der resten av vår hyttehistorie fortsetter :) :) :) :) :)


1 kommentar: